CC1 level 1 en level 2

CC1 level 1

Een unieke krulkniptechniek waarmee de krulklant het haar gekruld en gestyled kan dragen.

De CC1 krulkniptechniek is sinds begin 2018 een begrip in de kapperswereld. Nadat wij zelf verschillende krulkniptrainingen hebben gevolgd, realiseerden wij ons dat geen enkele techniek geheel aan onze wensen voldeed. Door al onze kennis te bundelen, met elkaar te verweven en het echt naar krullen kijken en “luisteren” is uiteindelijk de CC1 techniek ontstaan. Een top techniek voor onze krullies.

Met de CC1 Curl Cutting Technique realiseren wij een prachtig volume en creëren lucht in krullen. Zonder voorknippen, curven of happen te knippen.
Het is een brandnaam. Zowel in beeld als in merk en daarom kunnen wij je beschermen indien je de opleiding met succes hebt afgerond d.m.v een certificaat.

Er zijn vele verschillende soorten technieken om krullen te knippen. Droog – nat – uit de losse hand – bundel knippen – droog met nat na knippen – nat met droog naknippen – nat voorknippen en dan de techniek erin aan brengen. Lastig toch om een goede opleiding te kiezen.

Vele technieken, maar de CC1 krulknip tecnhiek is anders. Door middel van een bepaalde afdeling en een vooraf te bepalen lengte breng je de CC1 in de krullen. Een hele bijzondere techniek.

Voorknippen is bij deze techniek niet meer nodig. Dit is sowieso al tijdbesparend en de resultaten zijn ook nog eens top! Je kunt in een handomdraai een prachtig volume en lucht creëren wanneer je de techniek beheerst.

Wat super bijzonder is aan deze techniek is dat je je krullen kunt ‘dragen’ maar ook stijlen. Er zitten geen happen in de krullen die je wel krijgt met droogknippen etc.

Het is je vast niet ontgaan dat er vandaag de dag steeds meer online trainingen worden aangeboden. Hier geloven wij echter niet in omdat wij persoonlijke aandacht cruciaal vinden tijdens de training om de techniek in de vingers te krijgen en deze training is dan eigenlijk ook niet online aan te leren. Hierdoor is deze opleiding alleen te volgen in Velp (bij Arnhem) in ons opleidingscentrum voor hairstylisten. Een gedegen opleiding met persoonlijke begeleiding zodat er voldoende ruimte is voor vragen. Per 2 à 3 hairstylisten staat 1 trainster met een max. van 6 hairstylisten per opleidingsdag.

Tijdens deze dag word je voorzien van alle ins en outs omtrent krullen. Er gaat een wereld voor je open ✂️

Log in voor een kijkje achter de schermen vragen wij je om vrijblijvend te registreren. Na registratie zullen wij je account even nakijken zodat wij zeker weten dat je geen consument bent. Dit gebeurt binnen twee werkdagen. Na registratie kun je meer informatie vergaren, de prijzen inzien voor professionals en een opleiding reserveren.

CC1 level 1 opfristraining

Op verzoek van velen organiseren wij deze opfristraining van de CC1 level 1 krulkniptechniek.

Heb jij jouw CC1 level 1 certificaat behaald, maar sta je soms nog wat onzeker achter jouw krullenklant? Zou je graag nog eens een keer onder toeziend oog van onze trainsters willen oefenen? Heb je vragen, wil je live tips en advies? Wil je nog eens haarfijn uitgelegd krijgen hoe de Curls Control producten worden gebruikt en wanneer je voor welke producten/hoeveelheden en manier van toepassing kiest?

Of heb jij de CC1-opleiding gevolgd, maar heb je het certificaat nog niet behaald? En vind je het lastig om de draad weer op te pakken, om weer te starten met oefenen en succesvolle resultaten in te zenden ter beoordeling voor je certificaat? Dan is deze opfristraining echt iets voor jou!

CC1 level 2

Vorig jaar gelanceerd en een absoluut succes tot nu toe!

Na maandenlang trainen, testen, aanpassen, finetunen en heel veel oefenen, is de CC1 level II techniek een feit.

Waarom een nieuwe techniek?
Er zijn steeds meer krullenbollen met mixed curls, een mix van verschillende typen krullen dus. Bij deze sterkere krul, vanaf type 3a, ontdekten wij dat het erg mooi is om het haar droog te knippen. En hier ontstond het uitgangspunt voor onze nieuwe techniek, die dus op droog haar wordt toegepast.

Wat is er zo bijzonder aan de CC1 level 2 droogkniptechniek?
Ook ditmaal creëerden wij een technische techniek. Dus niet uit de losse pols op gevoel maar iets doen, maar écht met een routing het gewenste model knippen. Stap voor stap wordt het haar – d.m.v. een bepaalde afdeling – droog perfect in model geknipt. Geen opeenstapeling van bundels en een prachtig volume waar iedere krullie van droomt. Level II is te knippen in iedere lengte. Het haar is na toepassing van de CC1 level II techniek niet altijd uit te föhnen.

Heb jij dit soort krullies regelmatig in je stoel? En wil je ze nóg beter kunnen bedienen? Meld je dan aan voor een van onze CC1 level II opleidingsdagen.

Waar is de theorie van de CC1 level 2 opleidingsdag op gericht?
Het theoretische gedeelte van deze dag is anders dan die van de CC1 level I opleiding. Wij bewegen mee met alle ontwikkelingen in de wereld van krullen, en de CG-methode is daarin natuurlijk alom bekend en onmisbaar.

Veel klanten volgen deze methode en weten tot in detail wat wel en juist niet goed voor hun krullen is. En er zijn ook veel klanten die juist meer informatie willen omtrent deze methode.

Zaken die o.a. aan bod komen tijdens deze dag:

 • porositeit
 • kennis van ingrediënten
 • elasticiteit
 • hoe maak ik clumps?
 • wat zijn fairy knots en praying hands?

Grijp je kans, en wees een van de eerste hairstylisten in Nederland met zowel CC1 level I als level II op zak!

Wil jij nou ook alle vragen omtrent de CG-methode kunnen beantwoorden? De basis van deze methode kennen en begrijpen? En wil je bovendien de fantastische nieuwe CC1 level II droogkniptechniek leren, waarmee je van echte kurkentrekker-krullen tot kroeshaar perfect in model knipt? Schrijf je dan nu in!

Nog geen CC1 level 1 opleiding gedaan?
Dat geeft niet. In 2022 zijn beide opleidingsdagen dusdanig aangepast dat de CC1 Level I en Level II afzonderlijk van elkaar te volgen zijn. Wil je toch eerst Level I volgen? Of je misschien inschrijven voor beide opleidingen? Schrijf je dan hier in voor de CC1 level I opleiding.

Om een CC1 opleiding te kunnen boeken, dien je eerst geregistreerd te zijn bij ons. Na registratie zullen wij je account even nakijken zodat wij zeker weten dat je geen consument bent. Dit gebeurt binnen twee werkdagen. Na registratie kun je meer informatie vergaren, de prijzen inzien voor professionals en een opleiding reserveren.

CG-methode training

Wat houdt deze trainingsdag in?

De CG Methode, wat is dat nou eigenlijk?

 • Workshop basis krullen verzorging

Voor wie is deze training (met model)?

Professionele hairstylisten die hun kennis willen verrijken ook op het gebied van krullend haar en hun krul klanten optimaal willen en kunnen adviseren.

 1. Wil jij een expert worden op het gebied van krullend haar?
 2. Je krulklant optimaal adviseren als ze in je stoel plaatsnemen?
 3. De krul kunnen analyseren
 4. Een intake gesprek kunnen voeren
 5. Product kennis (Curls Control)

De trainsters van Curls & More gaan samen met jou aan de slag tijdens deze training, zodat je straks in je salon iedere krul kunt analyseren en vol zelfvertrouwen het juiste advies kunt voorzien.

Onze trainingen Nancy

Wil jij een échte krulspecialist worden/zijn?

Ben jij toe aan een hele nieuwe uitdaging, aan een opleiding waar je uitgedaagd en getriggerd wordt om alles uit jezelf te halen. Klaar voor een verdere verrijking van je kennis, meer inspiratie, een boost voor in je salon en om een compleet nieuwe techniek te leren?

Wij willen jou, als professioneel haarexpert meenemen in de reis van de krul. Er is zo ontzettend veel over te vertellen en te leren. Zoveel nieuwe inspiratie en een totale nieuwe ontwikkeling voor jezelf als hairstylist.

Krullen zijn passie

Het is een passie waarbij je echt heel veel voldoening haalt uit je vak. Je maakt deze groep mensen zo ontzettend gelukkig en ze zijn je zo dankbaar. Er vloeien geregeld traantjes van blijdschap, eindelijk iemand die luistert, analyseert en vooral begrijpt.

Wat zijn nou eigenlijk krultypen?

Hoe weet ik hoe ik krullen moet knippen en met welke techniek? Hoe behandel ik krullen en met welke producten etc.? Hoe behandel en leer ik kijken naar verschillende krultypen?

Op school hebben wij niets over geleerd over de structuur van krullen en hoe ze te benaderen dus je mag ook niet van jezelf verwachten dat wanneer er een krulklant in je stoel plaatsneemt jij alle kennis in huis hebt. Krullen is een vak apart, dat kunnen wij je met een gerust hart vertellen. Daarnaast mag “de krul” eindelijk weer gedragen worden. Krullen zijn hot en booming, spring hier op in.

Uiteraard is er veel over te lezen op internet maar hoe is dit in de praktijk? Online trainingen laten je de krul niet voelen, sturen je niet bij als het niet goed gaat en kijken niet met je mee. Bij ons is er alle aandacht voor jou, 2 à 3 trainsters met een max van 6 cursisten.

Je krijgt o.a. te maken met krultypen. Hoe moet je deze benaderen, verzorgen en stylen?

 1. Type slag, haar met een beweging
 2. Type krul 2 serie
 3. Type krul 3 serie
 4. Type krul 4 serie

Telkens weer een nieuwe uitdaging voor jezelf en zoveel afwisseling in je werk, heerlijk!

Neem nou bijvoorbeeld de CG methode. We worden er mee om de oren geslagen maar wat houdt dit nu precies in?
Wij nemen je ook mee in deze wereld zodat jij met zelfvertrouwen achter je krulklanten staat en hun vragen kunt beantwoorden. Tenslotte ben jij de professional.

We blijven onze kennis verrijken in nieuwe krulkniptechnieken”

Daarom hebben wij de CC1 level II gelanceerd. Compleet nieuwe droog krulknip techniek waarmee je o.a. prachtige, volumineuze korte krullen kapsels kunt bereiken zonder happen of curven te knippen.

Dus ben jij toe aan die nieuwe uitdaging? Top, dan ben je bij Curls & More aan het juiste adres.

Ben je voorzien van een KVK en heb je een afgeronde kappersopleiding, schrijf je vrijblijvend in om een kijkje achter de schermen te nemen.

De waardering van www.curlscontrol.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 294 reviews.