Gebruiks-
aanwijzing

Balans

Een goede balans tussen vocht en voeding is de basis voor een gezonde bos krullen.

Voordat je start met de verzorging, is het van belang dat je zorgt voor een goede vochtbalans. Zie je krullen als een vloeitje – zodra het vol zit, neemt het niets meer op. Srunch daarom altijd goed het vocht in je krullen voordat je begint met het inbrengen van het product. Scrunch totdat je een “sop”-geluidje hoort. Doe dit vervolgens ook bij het aanbrengen van de Moisturizer, Curl Crème en Curl Definer: scrunchen terwijl je dat geluidje hoort, zo krijgen jouw krullen de kans om vocht en voeding op te nemen.

Cleanser

Gebruiksaanwijzing Cleanser

Clarifying Detox Shampoo

Gebruiksaanwijzing Clarifying Shampoo

Moisturizer

Gebruiksaanwijzing Moisturizer

Curl Crème

Gebruiksaanwijzing Curl Crème

Curl Definer

Gebruiksaanwijzing Curl Definer

Naast deze basislijnproducten hebben wij een Silver Shampoo, een vernevelaar, de SAWA-brush, krullenkam, universele diffuser en de hydrofiele doek in ons assortiment. Neem voor meer informatie een kijkje in onze webshop.

Hoe je onze producten gebruikt? Bekijk de volledige wasroutine:

Jouw krullen drogen

Drogen met een diffuser

Druk je krullen op en leg ze in de diffuser met het hoofd naar beneden of opzij. Koude/lauwwarme stand, langzaam drogen is voor krullen het beste. Aan de lucht drogen is ook een optie. Zet bovenop eventueel klemmen voor volume.

Ploppen doe je als je niet wil diffusen of als je geen tijd hebt. ‘s Avonds de haren wassen, verzorgen en dan met een katoenen t-shirt om je hoofd naar bed. Dit is vooral aan tee raden als je een volle bos krullen hebt.

TIJDENS HET DROGEN NIET MEER AAN DE KRULLEN KOMEN! Als je dit wel doet, verstoor je het proces en de fixatie. Tijdens de fixatie kapselt het product zich om je krullen en reduceert het pluis.

Pluizend haar

Zie je tijdens het drogen al dat een pluk wat pluizig opdroogt, breng dan wat selfmade product met de vernevelaar op de krul aan. Ruikt ook zo heerlijk! Pas als je krullen helemaal droog zijn, mag je aan je haar komen.

Extra volume

Voor wat extra volume steek je de afrokam bij de haaraanzet in je haar en wip je je krullen iets omhoog. Je haalt hiermee de bundels wat uit elkaar en creëert extra lucht bij de haaraanzet.

Vet of slap haar

Voelen je haren vettig of slap aan, dan is er te veel product gebruikt. Is het haar neg pluizig, dan is er te weinig Molsturizer gebruikt. Onthoud: LESS IS MORE! Experimenteer van daaruit.

Gestylede haren

Heb jij je haren veel gestyled, vergeet dan niet dat krullen een herstelperiode nodig hebhen. Dit duurt zeker 2 tot 3 maanden, maar blijf de krulproducten gebruiken. Deze producten verzorgen en herstellen. Tussendoor niet meer stylen want anders begint het proces opnieuw.

CC1-gecertificeerde krullenkapper

Ons advies ie om ook naar een CC1-gecertificeerde krullenkapper te gaan. Goed knippen is de basis voor een mooie krullenbos! Niet ledere kapper is een getrainde krullenkapper met verstand van krullen. Krullen knippen is echt een vak apart! Op zoek naar een goede krullenkapper? Vind een CC1-gecertificeerde kapper bij jou in de buurt.

De waardering van www.curlscontrol.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 294 reviews.