How to’s & FAQ

Op onze website vind je informatie over krultypes, de gebruiksaanwijzing voor de beste krullen ooit en nog veel meer krullentips!

Welke krul heeft jouw klant?

Hoe pas je onze producten toe?

Uitleg door een krullie

Alle vragen en antwoorden

Zijn de producten CG-proof? (Curly Girl-methode)

Ja. de producten van Curls Control zijn te gebruiken in de CG-methode.

De Cleanser, Moisturizer, CG Clarifying Detox Shampoo en Curl Definer zijn CG-friendly

De Curl Crème is voorzien van een uitwasbaar silicone. Dit is niet schadelijk voor je krullen, maar ook niet CG-friendly.

Mijn krullen voelen soms vettig en zwaar aan waardoor ze minder krullen. Wat kan ik hier aan doen?

Om dit op te lossen, moeten we eerst de oorzaak weten. Hieronder de mogelijke oorzaken met oplossing.

Waardoor dit kan ontstaan:

 1. Je gebruikt teveel product. Wanneer je de producten van Curls Control een langere tijd gebruikt wordt je haar steeds gezonder. Je krullen verkrijgen extra voeding en verzorging door de producten, te veel voeding kan er voor zorgen dat het wat vettig en zwaar aan kan voelen.

Oplossing: minder product gebruiken

 1. De Cleanser wordt niet goed uitgespoeld. Wanneer je de Cleanser niet goed uitspoelt, is je hoofdhuid niet goed gereinigd waardoor het vettig en zwaar aan kan voelen. Daarnaast is de Cleanser alleen bedoeld voor de hoofdhuid, de rest wast vanzelf mee. Na het uitspoelen van de Cleanser voelt je haar wat ruw aan, dan is het goed gereinigd.
 2. Het gebruik van andere producten dan Curls Control. Wanneer je andere producten gebruikt zoals een mousse voor stevigheid, kan dit build-up veroorzaken. Dit is een opstapeling van restjes haarproducten. Krullen zijn hier erg gevoelig voor.

Wanneer je andere producten gebruikt, raden wij je aan om één keer in de 3 à 4 weken de CG Clarifying Detox Shampoo te gebruiken om je hoofdhuid volledig te reinigen.

Wat is build-up?

Build-up is een laagje bovenop je hoofdhuid of haar dat bestaat uit opgestapelde restjes van:

 • transpiratie en talg (natuurlijk opbouw);
 • productopbouw;
 • mineralen uit hard water of chloor;
 • siliconen.

Hoe merk ik dat ik build-up heb?

Je kan merken dat je build-up hebt wanneer je last hebt van één van de onderstaande kenmerken:

 • je krullen zien er dof uit;
 • je haar pluist sneller;
 • je krul zakt uit;
 • je hoofdhuid jeukt of schilfert;
 • je haar voelt en ziet wat vettig.

Hoe krijg je build-up uit je haar?

Daar hebben wij een ideaal product voor ontwikkeld: CG Clarifying Detox Shampoo. Deze shampoo stript je haar van build-up. Je haar heeft nog nooit zo schoon aangevoeld! De shampoo is zo krachtig dat je het maximaal één keer in de 3 à 4 weken mag gebruiken.

Waar in mijn routine kan ik een andere mousse gebruiken?

Wij bieden zelf geen mousse aan, maar het kan zo zijn dat je er toch graag een wil gebruiken voor bijvoorbeeld extra volume. Wij adviseren je om de routine als volgt aan te houden:

(Alle stappen op nat haar)

Stap 1 Cleanser
Stap 2 Moisturizer (optioneel als leave-in)
Stap 3 de mousse op de hoofdhuid
Stap 4 de Curl Crème
Stap 5 wanneer krullen volledig droog zijn scrunchen

Wanneer je mousse gebruikt, raden wij je aan om één keer in de 3 à 4 weken de CG Clarifying Detox Shampoo te gebruiken om je hoofdhuid volledig te reinigen zodat er geen build-up ontstaat.

Hoe maak ik een pineapple?

 1. Gebruik een geribbeld haarelastiek of een satijnen bondage.
 2. Buig voorover om een staart te maken, zo hoog mogelijk op je hoofd. Dit voorkomt dat je erop ligt tijdens het slapen.
 3. Doe het elastiek of bondage één maal om je haren. Draai hierbij je haar niet en stop ook de uiteinden van je krullen niet nogmaals tussen het elastiekje of de bondage. Je laat je haren lekker los in je elastiek.
 4. Je Pineapple is klaar! Lekker slapen, ‘s ochtends je haren voorzichtig losschudden en indien nodig een beetje scrunchen. Heb je kortere krullen, zet dan de losse plukjes vast met schuifjes. Word je toch wakker met pluis? Pak dan de pluk die pluizig is, maak hem vochtig en breng een vingertopje Moisturizer aan of gebruik de vernevelaar.

Waarom gebruik je het selfmade product?

Heb je onrustig geslapen en ervaar je nog wat pluis als je wakker wordt? Dan is de vernevelaar met het selfmade product de ideale oplossing.

Door je krullen te activeren met water en een verdunning van de Moisturizer, activeer je de producten die in je krullen zitten (van de wasroutine). Het product hecht zich weer aan je krullen wanneer het opdroogt. Daarom is het ook van belang dat je tijdens het droogproces van je krullen afblijft. Wanneer je ze toch aanraakt, verstoor je het proces. Don’t touch your curls!

Hoe maak ik het selfmade product?

 1. Bedek de bodem van de vernevelaar dunnetjes met de Moisturizer. Je kan altijd later nog meer Moisturizer toevoegen als je denkt dat dit nodig is.
 2. Voeg een laagje heet kraanwater toe in de vernevelaar, voldoende water om de hoeveelheden met elkaar te vermengen. Ongeveer 1 à 2cm.
 3. Schud dit kleine laagje goed zodat er niets aan de bodem blijft plakken.
 4. Vul de vernevelaar af met lauw water tot het ongeveer voor 2/3e gevuld is.
 5. Schud de venevelaar goed zodat alles met elkaar mengt.
 6. Als laatste moet je de venevelaar goed laten afkoelen zonder dop erop. Daarna is je selfmade product klaar voor gebruik.

Schud de vernevelaar altijd even voor gebruik.

Kan ik mijn eigen shampoo blijven gebruiken?

Voor het beste resultaat raden wij het niet aan. Onze producten zijn op elkaar afgestemd en die combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Wil je toch je eigen shampoo blijven gebruiken, zorg dan dat dit een shampoo is zonder sulfaten. Sulfaten zijn de schadelijke stoffen in “gewone” shampoo.

In heel veel shampoos, tandpasta’s, afwas- en wasmiddelen zit het stofje Cocamidopropyl Betaine, dit stofje veroorzaakt schuim.

Daarnaast zorgen veel surfuctants (oppervlakte-actieve stoffen) er ook voor dat de shampoo gaat schuimen. Schuim is niet per se noodzakelijk om goed te reinigen. Bij veel mensen leeft nog de gedachte dat wanneer je haar begint te schuimen, dit betekent dat het haar schoon is. Dit is niet het geval en het geeft enkel een schoon en goed gevoel, maar ondertussen tast het wel je haar aan. Ga dus voor een shampoo die niet (veel) schuimt en daarmee je haar niet aantast.

Wat zijn sulfaten en waarom zijn ze slecht voor je haar?

In veel haarverzorgingsproducten zitten schadelijke ingrediënten als gluten, parabenen en sulfaten. Sulfaten zijn slecht voor je haar. Het is een oppervlakte-actieve stof.

De sulfaten verwijderen de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en uit je haar. Dit zijn vetten die je hoofdhuid en haar nodig hebben om gezond te blijven. Als je hoofdhuid niet voldoende tijd heeft om nieuw talg aan te maken, kan het zijn dat je hoofdhuid droog en geïrriteerd raakt. Dit heeft meestal ook dof en droog haar tot gevolg.

Daarnaast bestaan sommige sulfaten uit relatief kleine moleculen. Dit maakt dat ze diep in je haar kunnen komen. Ook op de plekken waar kleurpigmenten (na een kleurbehandeling) zich bevinden. Je kunt je voorstellen dat sulfaten ook hier schade kunnen aanrichten. Dat zie je dan vooral terug in vervaging van gekleurd haar.

Krijg ik ook krullen van jullie producten wanneer ik zelf geen krullen heb?

Nee, wij kunnen helaas niet toveren. Wanneer je zelf geen krulvorming hebt, zal dit product er niet voor zorgen dat je krullen krijgt.

Wanneer je een beetje slag hebt, kunnen de producten de krul wel versterken wanneer je ze op de juiste manier gebruikt.

Kan ik de Curl Crème ook op droog haar aanbrengen?

Nee, de Curl Crème mag je niet op droog haar aanbrengen. Hoe vochtiger je haar is, hoe beter de crème werkt. Nadat je de Curl Crème hebt aangebracht op vochtig haar, kun je het haar gaan stylen zoals je gewend bent om vervolgens te diffusen of aan de lucht te laten drogen.

Hoe krijg ik mijn haar droog?

Je kunt je haren aan de lucht laten drogen of met een diffuser op de laagste, liefst zo koud mogelijke stand.

Een andere optie is het ploppen van je haar. Heb je een oud katoenenshirt of een hydrofiele doek, maak daar een soort wikkeldoek van en ga er lekker mee slapen. ‘s Morgens heb je mooie droge gefixeerde krullen.

Kan ik de producten van Curls Control ook gebruiken bij gepermanent haar?

Jazeker, de producten van Curls Control werken ook op gepermanente haren. Het is juist erg belangrijk om die krullen goed te verzorgen omdat het haar extra beschadigd is. De Moisturizer voedt, fixeert en verzorgt de pluizige krul. Er zit zoveel verzorging in het product dat eigenlijk iedereen het kan gebruiken, ook al heb je geen krullen.

Hoe krijg ik de krullen van mijn kind onder controle?

Aan onze kleine krullensmurfjes is ook gedacht. Ook zij hebben last van haar dat ontploft door regen en wind. Het enige wat er hoeft te gebeuren, is het haar wassen en stylen met alle gewenste Curls Control producten. Alle producten van Curls Control zijn geschikt voor kinderen. Speel met de hoeveelheid product om erachter te komen wat het beste werkt voor de krulletjes.

Tip: het haar in 2 á 3 parten verdelen zodat de producten beter aan te brengen zijn.

Tip: probeer bij het aanbrengen van de producten al het haar te raken, anders ontstaan er plekken zonder krullen of haar dat alsnog gaat pluizen. Het haar kan gewoon aan de lucht drogen. Als je kind het graag met de diffuser gedroogd wil hebben, is dat nog beter, aangezien kids graag aan hun haren zitten en dit het proces van de producten verstoord.

Tip: maak van een oud katoenen t-shirt een soort wikkeldoek welke je om het hoofd wikkelt. In de ochtend worden ze dan wakker met mooie gefixeerde krullen die je alleen nog maar los hoeft te schudden.

Is het mogelijk om samples te ontvangen?

Het is helaas niet mogelijk om samples te versturen. De hoeveelheid product die nodig is om te testen wat bij jouw krullen past, past niet in een sample-zakje.

Om het optimale resultaat uit jouw krullen te halen is het belangrijk om te experimenteren met de producten, om er zo achter te komen wat het best voor jou werkt.

Om te testen hebben we het totaalpakket klein. Dit is een mooi pakket om uit te proberen of en hoe de producten voor jou werken.

Er zit een fout in mijn bestelling, wat kan ik doen?

We vinden het natuurlijk vervelend dat je geen juiste bestelling hebt ontvangen. Neem binnen 24 uur na bezorging door de post contact met ons op via het contactformulier op onze contactpagina, we gaan het dan gelijk voor je oplossen!

Bij latere melding kunnen wij je helaas niet meer helpen.

Heb je hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice via een van de onderstaande kanalen

Telefoonnummer

06 51 15 93 65

E-mailadres

info@curlscontrol.com

Kapsalons & verkooppunten

Zoek een locatie
De waardering van www.curlscontrol.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 294 reviews.